Hallo! Ik ben Mèlanie de Brouwer, geboren in 1983 in ’s Hertogenbosch. Ik ben opgegroeid in Drunen. Voor mijn studie psychologie aan de universiteit van Utrecht ben ik verhuisd naar Zeist en daar blijven hangen. Hier woon ik samen met mijn vriend en hond. Ik geniet dagelijks van het prachtige uitzicht wat wij vanaf de woonkamer hebben. Op de 5de verdieping kijken we precies in de boomtoppen. Af en toe kunnen we de eekhoorntjes zien springen. Dat is echt genieten. Ik lees graag en wandel veel in de bossen in en rond Zeist. Mijn favoriete seizoen is de herfst. De natuur geeft dan een prachtig voorbeeld hoe mooi loslaten kan zijn.

Melanie de Brouwer

Foto: Fotostudio FR-Fotografie

Ik ben Eenvoud Organizing gestart, omdat ik gemerkt heb dat veel mensen last hebben van een ingewikkeld en stressvol leven. Het kost veel moeite om de dagelijkse huishoudelijke taken te combineren met werk, mantelzorg en\of het zelf hebben van een chronische ziekte of psychische kwetsbaarheid. Soms is er veel gebeurd en zijn er achterstanden ontstaan die niet meer ingehaald lijken te kunnen worden. Mensen voelen zich te kort schieten op één of meerdere vlakken en het lukt niet meer om ontspanning te vinden in hun eigen huis.  Vaak hebben mensen geen idee hoe ze het zo kunnen organiseren, dat dezelfde kwaliteit van de huishoudelijke taken, in minder tijd en met minder energie, volbracht kunnen worden.

Loesje - waarom moeilijk doen als het samen kanIk help je graag weer grip op je dagelijks leven te krijgen. Door op te ruimen, achterstanden weg te werken en helpende routines aan te leren. Dit helpt om meer eenvoud in je dagelijks leven te ervaren. Er komt ruimte voor ontspanning en rust in je huis. Zodat je ook eens gewoon met je voeten omhoog op de bank een boekje kunt lezen, zonder je schuldig te voelen over alles wat je nog ‘moet’ doen. Uit eigen ervaring weet ik hoe heilzaam het is om je leven te vereenvoudigen, juist als je voor veel uitdagingen gesteld wordt en het je allemaal te veel is geworden.

Ik heb bij Els Jacobs van De Huishoudcoach® de opleiding tot professional organizer gevolgd, wat een mooie praktisch toevoeging is op mijn WO studie psychologie. Ter verdieping ben ik op dit moment nog bezig met een master Levenslooppsychologie aan de Open Universiteit. Woon je in de regio van Zeist? Dan kom ik graag bij je thuis om je te helpen je huishouden en leven te vereenvoudigen.