Wat doet er voor jou toe?

Wat doet er voor jou toe?

Vaak denken mensen dat timemanagement draait om "zoveel mogelijk in zo weinig mogelijk tijd doen". Toch is dat niet waar het om draait.

Timemanagement draait om de keuze welke taken en activiteiten in je leven er voor jou toe doen en hoe je die taken de aandacht kan geven die ze nodig hebben. Vaak gaat het niet om meer doen, maar andere dingen doen of zelfs minder dingen doen.

Er zullen altijd meer taken en activiteiten zijn om uit te kiezen dan menselijkerwijs in een dag te stoppen is. Het gaat er daarom om dat je leert te kiezen voor datgene wat voor jou belangrijk is. Dat je bewust leert kijken naar "doet dit er voor mij toe?".

Is dit het waard om er mijn tijd, energie en/of geld aan te besteden? Je hebt maar een beperkt budget, of het nu gaat om tijd, geld of energie. Als je dat uitgeeft aan dingen die er voor jou niet toe doen, dan kun je het niet meer uitgeven aan de dingen die er voor jou wél toe doen.

Je kunt een boekje gebruiken of een dubbelgevouwen A4-tje waarin je voor jezelf op een rij zet wat er voor jou toe doet aan de linkerkant en aan de rechterkant wat er voor jou niet toe doet.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je meer doet van "wat er voor jou toe doet" en minder van "wat er voor jou niet toe doet"?

wat er voor jou toe doet