Grote taak? Allemaal kleine taakjes

Grote taak? Allemaal kleine taakjes

Sommige taken kun je niet in 1x afhandelen. Breek hem daarom op in kleine behapbare taakjes. Zie het als een taart die je in stukken snijdt en iedere keer eet je 1 punt. Dit zorgt ervoor dat je steeds een stapje dichterbij de afronding van deze grote taak komt. Als je hem als grote taak op je to do lijst laat staan hij, blijft hij daar waarschijnlijk eindeloos staan. Dat wil je natuurlijk niet.

Taartpunten-gekleurd-400x343

Soms weet je nog niet alle tussenstappen. Schrijf dan degene op die je wél weet op. Het belangrijkste is dat je de eerstvolgende stap die je moet zetten weet. Wat is het eerste wat je moet doen? Is dat iemand bellen? Iemand mailen? Iets kopen? Wees concreet en zorg dat het een werkwoord bevat. Een goede vuistregel is dat je het jezelf moet kunnen zien doen op een film. Is het te filmen? Dan is het concreet genoeg.

Gebruik je een papieren to do boekje? Schrijf dan links de grote taak en gebruik de rechterpagina voor alle kleine taken die daarvoor nodig zijn.

Gebruik je een app zoals todoist of wunderlist, maak dan een project aan met subtaken. Je kan deze taakjes ook in het opmerkingenveld plaatsen bij de hoofdtaak, maar dan kun je ze tussendoor niet afvinken. Je kan ook de hoofdtaak noemen, dan een streepje en dan de subtaak. Bijvoorbeeld: Website laten maken - Leo een mail sturen  door wie hij hem heeft laten maken.  Kies wat voor jou het fijnste werkt.