Begin de dag zonder (digitale) afleiding

Weekopdracht - Week 24

Begin de dag zonder (digitale) afleiding

Maak met jezelf de afspraak om een week je mobiele telefoon, andere internettoepassingen, televisie enzovoort uit te laten tot na het moment dat je je ontbijt op hebt én aangekleed bent. Die berichtjes, apjes en je mail kunnen echt wachten tot je goed wakker bent. Bovendien is het, als je samen wakker wordt veel leuker om aandacht voor elkaar te hebben, dan voor datgene wat je in de nacht “gemist” zou hebben.

Je kunt je telefoon bij je huissleutels leggen, en alle notificaties uitzetten, zodat je er pas naar grijpt als je de deur uitgaat.

Door dit een week uit te proberen kun je zelf merken of dit jouw leven eenvoudiger maakt. Het zal wél even heel erg wennen zijn als je gewend bent om meteen je telefoon te pakken of de computer aan te zetten in de ochtend.

Lees eventueel het artikel over het opbouwen van een ideale ochtendroutine nog eens na.

De enige uitzondering die je jezelf toe zou kunnen staan, als je geen andere mogelijkheid hebt, is de wek-functie. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je verslaapt. Het maakt de opdracht wel lastiger, want dan heb je je telefoon al in je hand ;). Het aanzetten van de vliegtuigstand kan die verleiding net wat minder groot maken.

Heel veel succes!

weekopdracht 24 - begin de dat zonder digitale afleiding