Pannen opbergen – voorbeelden

Pannen opbergen - voorbeelden

Hoe minder pannen je hebt hoe minder je "handige" opbergoplossingen nodig hebt. Voor sommige opbergoplossingen geldt bovendien dat het maar geschikt is voor een beperkt aantal pannen.

Het advies: eerst verminderen tot wat je echt nodig hebt en dan pas een handig systeem introduceren. Het systeem is bedoeld om altijd eenvoudig je pannen en deksels kunt pakken en terugzetten.

Het meest eenvoudig is kleinere pannen in grotere pannen stapelen met de deksels apart. Doe dit soort bij soort. Dus koekenpannen bij de koekenpannen, kookpannen bij de kookpannen en steelpannen bij de steelpannen. Zet deze stapels in een kastje of diepe lade. Bij mij is het magische getal 3. Tot en met 3 pannen in elkaar gestapeld werkt voor mij goed om alle pannen goed te kunnen pakken en terug te zetten. Bij meer dan 3 wordt het onhandig om de middelste of onderste te kunnen pakken.

Daarnaast heb je een aantal oplossingen waar je hulpmiddelen bij nodig hebt.

Je hebt rekjes zodat je eenvoudig bij al je koekenpannen kunt. Ook mijn koekenpannen staan in zo'n soort rekjes. Het geeft meteen een natuurlijke grens aan het aantal koekenpannen aan.

Ikea heeft een hele handige dekselhouder voor de deksels van je kookpannen. Ik heb deze zelf ook. Ook mijn vlamverdeler staat hier in.

Je kunt deksels aan de binnenkant van je deur hangen met haakjes:

Of met een handdoekstang

Koekenpannen kunnen aan de wand hangen:


Of aan het plafond:

Of in een kastje:

Heb je hele diepe laden, overweeg je pannen dan eens overdwars met tussenschotjes:

Houdt bij alle opbergoplossingen voor ogen dat het makkelijk moet zijn om te pakken én terug te zetten. Hoe eenvoudiger hoe beter! Veel succes!!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren