Maak een uitvalsbasis, en je hoeft nooit meer naar je sleutels te zoeken!

Weekopdracht - Week 32

Maak een uitvalsbasis, en je hoeft nooit meer naar je sleutels te zoeken!

uitvalsbasis - weekopdracht-website

Lanceerplatform, uitvalsbasis, plaats van komen en gaan. Het zijn allemaal namen voor hetzelfde. Het is een plek dicht in de buurt van de deur waardoor je binnenkomt en naar buiten gaat. Hier zijn (of komen) planken, haken of lades waar voor ieder gezinslid een eigen plek is. Deze plek is bedoeld om de spullen die je mee wilt nemen als je naar buiten gaat neer te leggen zodra je binnenkomt. Ze gaan dan niet door het huis slingeren en je kunt ze eenvoudig vinden als je weggaat. Het gaat met name om telefoons en sleutels. Eventueel ook om tassen en jassen.

sleutels hangen altijd daar

De weekopdracht van deze week is om zo’n uitvalsbasis bij je thuis te maken. Zoek bij voorkeur het eerste horizontale oppervlak uit na de deur (Dat is de plek waar vaak toch al een hoop neergelegd wordt bij het naar binnen gaan). Maak deze helemaal leeg. Creëer met bakjes en/of haakjes een plek voor alle huisgenoten. Laat deze zelf hun plekje inrichten met de spullen die zij elke dag nodig hebben als ze naar buiten gaan. Kijk waar je nog meer behoefte aan hebt en maak een plan om het zo te krijgen dat het past bij jullie gewoontes.

Een meeneemmand kan ook handig zijn op deze plek. Hier gaan spullen in die de deur uit moeten. Terug naar de winkel, mee naar school etc. Bij sommige mensen staat ook de exit-doos hier.

Heel veel succes!

 

Bewaren

Bewaren