De tijd vliegt voorbij en voor je het weet zit je in de …..

De tijd vliegt voorbij en voor je het weet zit je in de …..

Soms ontstaat chaos en rommel, omdat je niet zo goed bent in het inschatten van tijd. Niet goed in het inschatten van tijd? Wat heeft dat nou te maken met de troep die meteen als ik me omdraai in mijn huis verschijnt?

Wat zie je in je huis als je niet zo sterk bent in het inschatten van de tijd? Je gaat overhaast weg voor een afspraak. Je bedenkt dat je toch nog iets mee moeten nemen. Je wilt je favoriete broek aan. Waar is die nou, nee niet die, die andere. Deze dan maar. Hè van deze is de knoop af. Eindelijk je kunt gaan, maar waar zijn je sleutels en mobiele telefoon? Kwijt. Nou kwijt? Je weet zeker dat ze in huis moeten liggen, want je had ze nog toen je binnenkwam. Hebben ze pootjes gekregen of zo? Wie heeft er aan mijn spullen gezeten? (Helaas werkt dat laatste niet als je alleen woont). Eigenlijk had je al de deur uit hadden moeten zijn om nog op tijd te kunnen komen, maar de tijd vliegt voorbij.....

Heb je beeld wat er dan gebeurd? In de stress van het te laat komen wordt van alles overhoop gehaald om die ontbrekende spullen te vinden en soms lukt dat niet eens (het overhoop halen wel, maar het vinden van de ontbrekende spullen niet). Tijd om dat weer op te ruimen is er zeker niet en het ruimt zich niet vanzelf weer op.

Houdt daarom niet alleen rekening met afrondingstijd, maar ook met de voorbereidings- en reistijd. Ga daarbij niet uit van het meest optimistische scenario, maar van een realistisch scenario. Er zit altijd wel ergens iets tegen, en het geeft veel rust als je dat al hebt ingecalculeerd.

TIP: Zet eens een wekker op de tijd dat je je zou willen gaan voorbereiden om op weg te gaan. Kom je erachter dat die tijd te kort is, dan zet de volgende keer de wekker wat eerder. Net zo lang tot jou erachter bent wat voor jou een redelijke voorbereidingstijd is.

TIP2: Lees hoe je magneetplekken kunt inzetten om niet meer te hoeven zoeken naar je sleutels!